Universitat Rovira i Virgili

Altres activitats

Convocatòries d'ajuts a les activitats d'R+D+I

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2025

Del 6 d'agost al 6 d'octubre de 2025

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Objecte

Reconèixer i distingir les empreses agroalimentàries i forestals i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat.

S'estableixen quatre modalitats de premi:

  • a) PITA a l'empresa agrària, per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector.
  • b) PITA a l'agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció o transformació agroalimentària.
  • c) PITA al/a la jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d'innovacions en l'empresa agrària o en l'agroindústria i per les característiques pròpies d'un/a emprenedor/a innovador/a.
  • d) PITA a la innovació social, per a les empreses del sector agroalimentari i forestal que tenen com a objectiu la integració laboral de persones amb discapacitat i amb risc d'exclusió social."

Els premis estan dotats amb 8.000,00 euros cadascun. Les nominacions als premis tenen una dotació econòmica de 4.000,00 euros cadascuna.

Beneficiaris/àries

Poden ser beneficiàries del premi les persones físiques i jurídiques del sector agroalimentari i forestal que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors i que, com a conseqüència d'aquesta innovació, hagin introduït un producte (bé o servei), un procés, un mètode de comercialització o un mètode organitzatiu en les pràctiques internes de l'empresa o les relacions exteriors d'aquesta empresa. Aquests canvis han de representar una millora significativa respecte dels productes, els processos o l'estructura organitzativa de l'empresa.

Les persones beneficiàries han de complir els requisits següents en el moment de presentar la sol·licitud de la seva candidatura:

  • En el cas d'indústries agroalimentàries i forestals, han d'estar inscrites en el Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC), si escau.
  • Per a la modalitat al/a la jove emprenedor/a innovador/a, les persones beneficiàries han de tenir una edat compresa entre els 18 i els 40 anys (ambdós inclosos) i posar de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional i que l'activitat que motiva la presentació de la seva sol·licitud tingui una antiguitat de cinc anys, com a màxim.
  • Per a la modalitat a la innovació social, les persones beneficiàries han de tenir com a objectiu la integració laboral de persones amb discapacitat i amb risc d'exclusió social i han d'estar inscrites en el Registre d'empreses d'inserció de Catalunya o el Registre de centres especials de treball de Catalunya.

Les persones candidates només es podran presentar a una de les quatre modalitats indicades i especificaran en la sol·licitud per a quina modalitat presenten la candidatura.

Publicació

DOGC 9472, de 06/08/2025

Termini

Del 06/08/2025 al 06/10/2025

Àmbit/s científic/s

Ciències de la Salut - Ciències de la Vida - Ciències Experimentals - Enginyeria i Arquitectura

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar